UEFA-voorzitter is duidelijk: géén Saudische clubs in Champions League
i

Getty Images

UEFA-voorzitter is duidelijk: géén Saudische clubs in Champions League

Jeroen Rooseboom • 16:50, 31-08-2023 / Laatste Update: 17:10, 11-12-2023

UEFA-baas Aleksandar Ceferin zegt dat hij geen clubs uit Saudi-Arabië gaat toelaten tot Europese competities als de Champions League, Europa League en Conference League. Daarmee gaat hij in tegen een gerucht van een paar weken geleden dat de bond daarover gesprekken voerde met het land.

"Alleen Europese teams mogen aantreden in de Champions League, Europa League en Conference League", zei hij tegen L'Equipe. Ceferin vindt het vertrek van spelers als Karim Benzema en Neymar naar het land een kwalijke zaak. "Een paar jaar geleden gingen ook veel spelers naar China. Maar daarna stond de ontwikkeling van het voetbal in China stil. Het land kon zich niet eens plaatsen voor het WK."

'Niet mijn probleem

Saudi-Arabië doet volgens de UEFA-voorzitter dan ook het verkeerde om het voetbal in het land te ontwikkelen. "Er zouden coaches en spelers moeten worden opgeleid. Maar dat is mijn probleem niet. We houden in de gaten wat er allemaal gebeurt, maar ik ben er zeker van dat het geen gevaar betekent voor onze Europese competities."