Uitgefloten Wijnaldum helpt PSG met mooie assist aan eenvoudige zege op Bordeaux

Eimert Pruis • 15:53, 13-03-2022 / Laatste Update: 23:35, 07-01-2024

Paris Saint-Germain heeft zondagmiddag een heel klein beetje de Champions League-kater weggespeeld. Bijna alle sterren van PSG werden in Parc des Princes uitgefloten, maar ze wonnen wel simpel van Bordeaux: 3-0.

Georginio Wijnaldum was een van de spelers die werd uitgefloten. Blijkbaar vinden de Parijse supporters dat hij en ploeggenoten als Lionel Messi en Neymar de schuldigen zijn aan het Champions League-debacle tegen Real Madrid. PSG gaf doordeweeks een 2-0-voorsprong over 2 duels weg. De PSG-fans willen eigenlijk dat alleen Kylian Mbappé en misschien Achraf Hakimi blijven. Voor de rest kan iedereen maar beter vertrekken, inclusief het bestuur (zo stond geschreven op veel spandoeken).

De assist van Wijnaldum

Goede wedstrijd Wijnaldum

Wijnaldum werd dan wel uitgefloten, hij speelde 1 van zijn betere wedstrijden in Franse dienst. Met een hele mooie pass zette hij Mbappé vrij voor het doel. Uiteraard maakte de topspits deze kans af. Op aangeven van Hakimi scoorde Neymar vlak na rust. En na een uur spelen was het duel definitief beslist door Leandro Paredes. Messi creëerde ook nog een goede kans, maar tot opluchting van de thuisfans schoot hij op de paal. Xavi Simons bleef de hele wedstrijd op de bank.

PSG dik de nummer 1 in Frankrijk

Voor de PSG-fans veranderde de ruime voorsprong niet veel. Vooral Messi en Neymar bleven het ontgelden. Ondertussen is PSG wel 'freewheelend' op weg naar de titel in Ligue 1. De voorsprong op nummer 2 Nice is 15 punten (ja je leest het goed).

De overige goals