🎥 | Uitgerekend voormalig Vitesse-huurling Caldirola helpt Monza aan zege bij Inter

Trevor Wagener • 00:39, 16-04-2023 / Laatste Update: 22:20, 08-01-2024

Internazionale heeft zaterdagavond een pijnlijke Serie A-thuisnederlaag geleden tegen AC Monza: 0-1. Uitgerekend Luca Caldirola, die in het seizoen 2010/2011 nog - als speler van nota bene Inter - op huurbasis voor Vitesse speelde, kopte zijn ploeg enkele minuten voor het einde naar de 3-punter.

Inter, waar verdediger Stefan de Vrij in de basis begon maar kort na rust geblesseerd het veld moest verlaten voor Francesco Acerbi, had het beste van het spel in de openingsfase al leidde dat toen nog niet tot grote kansen. Joaquín Correa had de beste mogelijkheid, maar faalde.

Hoewel de thuisploeg uitblonk in het positiespel, lukte het niet om te scoren. Na een uur hield Michele Di Gregorio zijn team, niet voor het eerst, op de been door attent te reageren op een kopbal van Romelu Lukaku.

Zie ook 🎥: Zwak Napoli dankt voormalig Groningen-spits Ngonge na misser, Milan speelt gelijk

Lucky Luca

Nadat scheidsrechter Luca Pairetto Inter na een VAR-moment geen penalty toebedeelde, rook het team van de eigenaren Silvio Berlusconi en Adriano Galliani kansen, en die kreeg het ook: de gouden mogelijkheid via Caldirola, die helemaal gek en hevig emotioneel werd na zijn treffer, betekende alweer de 10e seizoensoverwinning voor de promovendus.

Inter staat door de nederlaag nog altijd op plek 5 met 51 punten uit 30 duels. Monza staat keurig 12e (38).

Voor de inmiddels 32-jarige oud-jeugdinternational Caldirola was het een goal om nooit te vergeten. De verdediger belandde in 1999 in de jeugdopleiding van de Milanese grootmacht, om er in het seizoen 2011/2012 op huurbasis - zonder te spelen - terug te keren. Het huidige seizoen met Monza is zijn 1e uit zijn loopbaan in de Serie A. Bellissimo.