Uitslagen en stand Eredivisie | RKC ontsnapt in de slotfase, doelpuntenregen bij Twente - Volendam, Ajax nu zeker
Youri Regeer doet het voor FC Twente. © Pro Shots

Uitslagen en stand Eredivisie | RKC ontsnapt in de slotfase, doelpuntenregen bij Twente - Volendam, Ajax nu zeker

16:25, 12-05-2024 / Laatste Update: 16:37, 12-05-2024

Alle wedstrijden uit de 33ste speelronde van de eredivisie werden zondagmiddag vanaf 14.30 uur afgewerkt. Veel beslissingen zijn al gevallen, maar er is nog een felle strijd om plek drie en ook de plek in de play-offs tegen degradatie ligt nog niet vast.

De stand in de eredivisie

PSV is vorige week landskampioen geworden en Feyenoord is zeker van plek twee en dus Champions League-voetbal in het komende seizoen. FC Twente en AZ strijden om de derde plaats, die recht geeft op een ticket voor de voorronde van het miljoenenbal.

Onderin zijn Vitesse en Volendam al gedegradeerd. Excelsior en RKC Waalwijk hopen de play-offs nog te ontlopen. De Rotterdammers leken uitstekende zaken te doen, maar de Brabanders maakten in de slotfase gelijk. En dus staan RKC en Excelsior qua punten gelijk en hebben de Waalwijkers een beter doelsaldo. Volgende week wacht een bezoek aan PSV, Exceslsior gaat naar Feyenoord.

De topscorers van de eredivisie

De strijd om de topscorerstitel is nog altijd niet beslist. Vangelis Pavlidis van AZ gaat aan de leiding, maar PSV-aanvoerder Luuk de Jong zit hem op de hielen.