Doelpunten gegarandeerd: check ALLE Eerste Divisie-uitslagen van vrijdagavond

Proshots

Trevor Wagener • 00:25, 21-08-2021 / Laatste Update: 18:20, 07-01-2024

De Keuken Kampioen Divisie kende vrijdagavond liefst 8 potjes! Het zou de KKD niet zijn als daarin geen spektakel zou zijn, en dat kregen we volop! Lees gauw verder voor de uitslagen van vrijdagavond 20 augustus.

Jong Ajax versloeg FC Den Bosch (2-3) maar had een zware kluif aan Roy Kuijpers. De Bossche speler scoorde 2 keer, net als Ajacied Max de Waal. Die laatste kreeg na zijn 1-2 een bierdouche van het thuispubliek. Invaller Naci Ünüvar maakte de 1-3.

Vene-master

FC Dordrecht en Jong Utrecht (2-2) maakten er eveneens een leuke pot van. Voor de Domstedelingen maakte Nick Venema 2 keer gelijk, nadat Stijn Meijer en verdediger Seydine N'Diaye de Schapenkoppen op voorsprong hadden gezet.

Bij Excelsior tegen Volendam (1-1) kwam het absolute hoogtepunt van Robert Mühren. Na de openingsgoal van Thijs Dallinga bepaalde de Volendam-spits op schitterende wijze de uiteindelijke eindstand. In Doetinchem daarentegen deelde De Graafschap een tik uit aan NAC (2-0). Joey Konings maakte 1-0 en in blessuretijd zorgde Devin Haen voor het slotakkoord. (lees door na de video)

Festijn

De meeste goals vielen bij Telstar tegen Roda. Niek Vossebelt opende namens de bezoekers de score, maar via Cas Dijkstra, Rashaan Fernandes en Glynor Plet was die 0-1 weggepoetst. Roda liet het er niet bij zitten en werkte keihard aan een comeback, en die kwam in de 2e helft! Via Stefano Marzo, Xian Emmers en Fabian Serrarens werd het 3-4 en gingen de punten mee naar Limburg. Bij de thuisploeg nam cultlegend Frank Korpershoek voor 'zijn publiek' officieel afscheid als betaald voetballer.

MVV versloeg Helmond Sport (3-2) nadat het een comfortabele 2-0 voorsprong uit handen gaf. Mitchy Ntelo bleek de grote man voor de ploeg uit Maastricht: hij maakte een kwartier voor tijd de dubbelslag van Helmond Speler Jelle Goselink onschadelijk. De uitgestelde wedstrijd tussen ADO en Emmen werd gewonnen door de Drentenaren. 2 treffers van Jeredy Hilterman maakte de gelijkmaker van Vicente Besuijen onschadelijk.