🎥 | Uniek kijkje bij de Meadema's: Arsenal maakt docu over herstel Vivianne Miedema
i

Getty Images

🎥 | Uniek kijkje bij de Meadema's: Arsenal maakt docu over herstel Vivianne Miedema

Pim Huberts • 17:37, 25-12-2023 / Laatste Update: 20:39, 08-01-2024

Arsenal heeft een documentaire gemaakt over Vivianne Miedema en Beth Mead. Miedema scheurde meer dan een jaar geleden haar kruisband af. Een maand daarvoor overkwam haar vriendin Beth Mead hetzelfde. 'The Gunners' legde het revalidatieproces vast.

Miedema en Mead misten afgelopen zomer allebei het WK vanwege de kruisbandblessures. Na ruim 10 maanden revalideren maakte Miedema - topscorer aller tijden van Oranje - eind oktober haar rentree. Ze viel in de 96e minuut in tijdens de uitwedstrijd bij Bristol City, die Arsenal met 1-2 won. Mead had haar rentree binnen de lijnen enkele weken daarvoor al gemaakt.

Volgende generatie

Het revalidatieproces was zwaar. Miedema hoopt met de documentaire Step by Step vooral te inspireren. "Een van de redenen waarom we deze documentaire wilden maken is dat de volgende generatie niet bang hoeft te zijn om zulke blessures op te lopen, omdat er hulp bestaat", zegt ze in gesprek met Sky Sports.

"De volgende stap die we moeten maken is om jonge meiden beter voor te bereiden op het profvoetbal", aldus Miedema, die van mening is dat het heel belangrijk is dat hiervoor meer aandacht komt. "Tot nu toe is dat geen prioriteit geweest, maar ik denk dat het bovenaan de lijst zou moeten staan."

Bekijk de docu hier: