🎥 | Emotionele Gastón Pereiro keert terug bij 1e liefde: 'Dit is mijn thuis'

Trevor Wagener • 14:45, 17-01-2023 / Laatste Update: 21:34, 11-12-2023

Gastón Pereiro arriveerde maandag in thuisland Uruguay om aldaar een contract te tekenen bij zijn jeugdliefde international. Toen de aanwezige journalisten hem op de luchthaven bevroegen over zijn terugkeer op 'pas' 27-jarige leeftijd, werd de oud-PSV'er emotioneel.

Pereiro was blij om terug te zijn in zijn vaderland, maar klapte van emoties toen het over zijn land, familie en hereniging bij Nacional ging. "Nacional is mijn thuis", stamelde Pereiro. "Het is een genot om hier terug te keren." Nadat hij zijn emoties de vrije loop liet, kwam hij terug op zijn beweegredenen.

"Mijn zoontje wordt in februari geboren, en 2 jaar terug stierf mijn vader... Ik wil me weer goed voelen en met plezier op het veld staan. Daarom was het voor mij heel belangrijk om deze stap en beslissing te maken."

Pereiro emotioneel

Pereiro, die 13 keer voor Uruguay (5 goals) uitkwam, brak door bij Nacional, waar hij tot 2015 speelde voordat hij naar Eindhoven vertrok. Na meerdere, zowel succesvolle als mindere seizoenen, ging hij in 2020 naar Cagliari. Na hun degradatie naar de Serie B, keerde Pereiro naar de ploeg van coach Ricardo Zielinski.

"Dit is de enige plek waar ik wilde zijn", rondde Pereiro af. "Al het andere deed er niet toe."