Utrecht tegen RKC: opnieuw genomen penalty, kwartier staking en speler op brancard eraf

ProShots

Marcel Roes • 19:58, 16-12-2023 / Laatste Update: 04:46, 07-01-2024

FC Utrecht tegen RKC eindigde in 1-1, maar dat is een wel heel beperkte wijze om het duel samen te vatten. Er gebeurde namelijk van alles. RKC-aanvaller Michiel Kramer had het na afloop bij ESPN over "een onrustige wedstrijd". Kan je wel zeggen ja!

In de slotfase van de 1e helft moest Kramer een strafschop opnieuw nemen, omdat de keeper van Utrecht te snel van zijn lijn kwam. Daarna gooiden sommige Utrecht-fans spullen naar het veld. De pot werd een kwartiertje stilgelegd.

Marouan Azarkan

In de 80e minuut ging Marouan Azarkan neer, na een botsing met Aaron Meijers. Er kwam medisch personeel rond Azarkan staan. Het duurde akelig lang en het stadion viel helemaal stil. RKC-keeper Etienne Vaessen klapte tijdens die momenten. Hij maakte eind september iets soortgelijks mee, toen hij in de wedstrijd tegen Ajax werd geraakt door een kicks en knock-out ging.