Utrecht wervelt laatste kwartier en gaat met vertrouwen richting winterstop

admin • 19:35, 12-11-2022 / Laatste Update: 08:15, 12-12-2023

FC Utrecht heeft de uitwedstrijd in en tegen Volendam met 0-4 gewonnen. Met de overwinning boekt Utrecht de 4e competitiezege op rij en verstevigt het zijn grip op de 7e plek in de Eredivisie. Voor Volendam lijkt het moeras steeds dieper te worden. Zij blijven 18e en laatste staan.

Na een gezapige 1e helft, waarin weinig gebeurde, was het hoogtepunt een inzet van Bas Dost, waaruit Taylor Booth de 1-0 op zijn naam kon schrijven. De 21-jarige Amerikaan scoorde voor het 2e duel op rij. Ook vorige week maakte Booth een doelpunt, toen was FC Groningen het slachtoffer.

3 doelpunten binnen 17 minuten

Na rust duurde het nog even voordat Utrecht op stoom kwam. Toen het eenmaal zover was kopte Bas Dost een voorzet van invaller Othman Boussaid via de onderkant van de lat binnen. De definitieve beslissing viel 6 minuten voor tijd toen Sander van de Streek op prachtige wijze werd vrijgespeeld door Boussaid en de bal over keeper Stankovic wist te wippen. In blessuretijd bepaalde Can Bozdogan de eindstand door middel van een knap afstandsschot op 0-4.