Valencia-coach hekelt transfer en praatjes bij Barça: 'Hoe is het mogelijk? Waar is de Fair Play?'
i

Getty Images

Valencia-coach hekelt transfer en praatjes bij Barça: 'Hoe is het mogelijk? Waar is de Fair Play?'

Sjors Tanis • 12:56, 05-01-2022 / Laatste Update: 08:16, 12-12-2023

José Bordalás, de trainer van Valencia, snapt helemaal niets van het feit dat FC Barcelona Ferran Torres voor 55 miljoen euro heeft gehaald. De 57-jarige Spaanse coach vraagt zich af waar Barça het geld vandaan haalt én hoe het met de Fair Play-regels gesteld is.

Volgens Spaanse media moet ook Álvaro Morata naar Barça komen en president Joan Laporta stelde bij de presentatie van Torres dat FC Barcelona weer helemaal terug is als grote speler op de transfermarkt.

Haaland?

Bij Valencia, dat de nummer 9 is in La Liga met 3 punten minder dan nummer 5 FC Barcelona, werd na die teksten op het achterhoofd gekrabd door coach Bordalás: "FC Barcelona heeft een schuld van 300 miljoen euro en heeft nu Ferran Torres gehaald. Ik heb gelezen voor 55 miljoen euro. Ze gaan ook Morata nog halen en de president kondigde meer handtekeningen aan, zoals die van Erling Haaland. Hoe is het mogelijk? Waar is de Fair Play?”

Volgens Bordalás moet Valencia mee in het transfergeweld als de club ook weer een grote club in Spanje wil worden. "Dat is de realiteit. Bij FC Barcelona hebben ze nu Xavi en ze hebben gezien dat ze niet meer tot de beste clubs van Spanje behoren en niet meer om de Champions League kunnen vechten.”