Valentijn Driessen bespeurt sabotage bij Ajax: 'Afrekening richting Maurice Steijn'
i

ProShots

Valentijn Driessen bespeurt sabotage bij Ajax: 'Afrekening richting Maurice Steijn'

Marcel Roes • 15:32, 18-09-2023 / Laatste Update: 23:59, 11-12-2023

Bij Ajax gaat het op zijn zachtst gezegd niet lekker. Of laten we eerlijk zijn: het is daar een crisiszooi. Na de nederlaag tegen Twente (3-1) lijken de Amsterdammers nu al de titel te kunnen vergeten. Na 4 speelronden ja.

Hoe gaan de nieuwe technisch directeur, de nieuwe (tijdelijke) algemeen directeur, de nieuwe trainer en de grote zwik nieuwe spelers uit dit dal klimmen? De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen vreest voor Ajax, dat de sfeer inmiddels totaal verpest is.

En dat komt door de uitspraken van trainer Maurice Steijn. Die gaf aan dat technisch directeur Sven Mislintat niet de spelers heeft gekocht die hij wilde.

Afrekening

"Het leek er bijna een beetje op of de spelers van Ajax een soort afrekening presenteerden richting Maurice Steijn, die 2 weken geleden heeft gezegd dat hij het 'maar' met deze spelers moest doen", schrijft hij in een column.

Boemerang

"Directeur voetbalzaken Mislintat splitste hem ze in zijn maag. Deze directe aanval op de nieuwelingen leek Steijn in Enschede - gezien de belabberde wedstrijdinstelling - als een boemerang te raken."

Driessen ziet het niet zitten in de nieuwelingen: "Misschien aardige jongens, maar 80% is het niet waard om het rood-witte shirt te dragen."