Valentijn Driessen heeft na 1 duel genoeg gezien: Cillessen klaar bij Nederlands elftal
i

Archieffoto Pro Shots

Valentijn Driessen heeft na 1 duel genoeg gezien: Cillessen klaar bij Nederlands elftal

Robert Hüsken • 13:21, 15-08-2023 / Laatste Update: 12:30, 08-01-2024

Valentijn Driessen is niet te spreken over Jasper Cillessen. De doelman doet het de laatste tijd niet bepaald goed bij zijn club NEC. Die negatieve lijn trekt Cillessen in het nieuwe seizoen door, zag de journalist van de Telegraaf.

Cillessen kreeg liefst 4 tegendoelpunten in de thuiswedstrijd van NEC tegen Excelsior. Vorig seizoen zou een deel van de NEC-aanhang om 2de doelman Mattijs Branderhorst hebben geroepen, maar hij vertrok naar FC Utrecht (afgelopen weekend op de bank tegen PSV). ,,Cillessen is zich niet aan het profileren om terug te keren bij het Nederlands elftal'', concludeerde Driessen in de Kick-off podcast van de Telegraaf.

,,Als je 4 tegengoals krijgt tegen Excelsior. Dan kun je wel zeggen dat hij er niks aan zou kunnen doen, maar hij is ook mede verantwoordelijk voor de verdediging. Om die goed neer te zetten en te coachen en weet ik het allemaal.''

Niet meer in Oranje

Cillessen is inmiddels ook wel klaar bij het Nederlands elftal. Eerst wilde Frank de Boer hem niet, omdat Jappie min of meer lak had aan corona. Louis van Gaal serveerde hem af voor het WK. Later gaf Ronald Koeman hem nog een kans, maar dat was meer uit nood. Koeman had genoeg blunders gezien en selecteerde hem niet meer. Ondertussen lijkt zowat heel Nederland - behalve een deel van Nijmegen en Groesbeek - ervan overtuigd dat het tijdperk Cillessen in het Nederlands elftal geweest is. Bedankt voor alles Jappie.

Driessen was sowieso niet te spreken over NEC. ,,Ik denk dat Rogier Meijer de eerste trainer is die eruit vliegt dit jaar.''