Valentijn Driessen zaagt Ronald Koeman door over basis: 'Daar heb je goed over nagedacht'
i

ANP

Valentijn Driessen zaagt Ronald Koeman door over basis: 'Daar heb je goed over nagedacht'

Marcel Roes • 16:54, 17-11-2023 / Laatste Update: 00:10, 06-01-2024

Oranje-bondscoach Ronald Koeman kroop vrijdagmiddag achter een batterij microfoons voor een persconferentie. Onderwerp: het EK-kwalificatieduel tegen Ierland. Oranje kan een EK-ticket binnen hengelen.

Valentijn Driessen van De Telegraaf probeerde te achterhalen wie in de basis zal staan. Jerdy Schouten bijvoorbeeld. Is dit niet heel belangrijke duel (want plaatsing voor het EK is zo goed als zeker met nog een pot tegen Gibraltar voor de boeg) het perfecte moment om de PSV-speler er in te zetten?

Jerdy Schouten

Koeman wil alleen kwijt dat hij Schouten "in 1 van de 2 wedstrijden" wil zien. Waarna Driessen zegt: "Je wil hem toch testen? Dan test je hem toch meer in een thuiswedstrijd tegen Ierland dan uit bij Gibraltar?"

Tegen die argumenten kon Koeman weinig inbrengen. "Daar heb je goed over nagedacht", zei hij. Gelijk daarna gaf hij aan dat hij daarmee niet bedoelde dat Schouten tegen Ierland speelt.

Hato en Dallinga

Wel wilde Koeman kwijt dat Jarrol Hato (17, van Ajax) zaterdag niet in de basis staat. Dat geldt ook voor Thijs Dallinga, die ook voor de 1e keer is opgeroepen.