🎥 | Van Basten kiest bekritiseerde PSV'er als basisspeler voor Oranje tijdens WK Qatar

Jeroen Rooseboom • 23:16, 31-10-2022 / Laatste Update: 16:44, 08-01-2024

Marco van Basten heeft een zeer opvallende naam genoemd die volgens hem een goede zou zijn voor een basisplaats bij het Nederlands elftal tijdens het WK in Qatar. In Rondo van Ziggo Sport zei hij dat hij Guus Til handig vindt op die plek, omdat Nederland met 2 aanvallers gaat spelen.

Dat is op zich opvallend, want Til is bij PSV helemaal niet zeker van een basisplaats en speelde ook pas 5 interlands voor Nederland. "Ze spelen nu met 2 aanvallers en je kunt zo'n 3e wel gebruiken, want het zijn ook nog aanvallers die uitwijken", legde Van Basten uit. Daarmee bedoelde hij Memphis Depay en Steven Bergwijn. "Je hebt ook mensen voor het doel nodig en hij is wel zo'n speler van wie ik denk, vind en hoop dat hij erbij is."

Lees ook: Memphis Depay zonder wedstrijdritme naar Qatar? Oranje-aanvaller ontbreekt weer in selectie Barça

Zelfde functie als Klaassen

"Klaassen heeft ook lange tijd zo'n functie gehad en ik zie Til als een nieuwe, jongere jongen die het ook kan. Vorig seizoen deed hij dat heel goed bij Feyenoord. Ik hoop dat het hem ook bij PSV lukt. Ik heb wel vertrouwen in hem. Hij is positief, enthousiast en heeft loopvermogen", sloot de oud-international af.