Van Bommel en Overmars trots op historische prestatie: 'Al dat soort gevoelens'
i

Pro Shots

Van Bommel en Overmars trots op historische prestatie: 'Al dat soort gevoelens'

Eimert Pruis • 12:32, 31-08-2023 / Laatste Update: 04:53, 12-12-2023

Trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars hebben genoten van de plaatsing van Antwerp FC voor de Champions League. De Belgische club schakelde in de play-offs AEK Athene uit en maakt voor het eerst zijn opwachting in de belangrijkste Europese competitie.

"Trots, blij en al dat soort gevoelens, voel ik nu", zei Van Bommel na de wedstrijd tegen Belgische media. "Als je kijkt naar het afgelopen jaar en wat er allemaal gebeurd is, met de titel, de beker en de supercup, dan is het echt onvoorspelbaar."

Van Bommel lyrisch over zijn ploeg

Hij had veel lof voor zijn team. "Kijk naar het middenveld waarmee we spelen vandaag. Dat zijn jongens van 18, 21 en 23 jaar. Het is een prestatie van het elftal. Het is ongelooflijk dat we voor het eerst in de geschiedenis van de club Champions League kunnen spelen".

Overmars geniet ook

Ook Overmars genoot in Athene. "Dat is prachtig, ja. Ook voor mij. Dat hadden we niet durven te dromen. Ik denk veel mensen in België niet. We genieten ervan", zei Overmars tegen Sporza. Hij wilde wel waken voor te veel enthousiasme. "Op dit moment zijn de verwachtingen te hoog. Ik kan je nu vast zeggen dat het een moeilijk jaar wordt in de competitie. En als we stappen vooruit willen zetten, dan moet het stadion afgewerkt worden. Anders gaat dat niet." De club is begonnen met de verbouwing van het stadion, maar de bouw ligt vanwege problemen stil.

'Kwalificatie CL verandert niets'

Antwerp zal zich misschien nog gaan versterken. De transfermarkt is nog tot en met vrijdag open. "Het zal nog spannend en druk worden. Donderdag doen we het even rustig en dan zullen we kijken wat er gebeurt. De kwalificatie voor de Champions League verandert eigenlijk niks. Je moet geen speler halen om er eentje te halen. Als een speler geen meerwaarde heeft, kunnen we beter wachten tot december", zei Overmars tegen Sporza.