Van Bommels Antwerp zet koppositie op de tocht door verlies bij Club Brugge

Eimert Pruis • 17:32, 21-05-2023 / Laatste Update: 07:19, 12-12-2023

Mark van Bommel heeft met zijn Royal Antwerp FC een pijnlijke uitglijder begaan. Antwerp verloor bij Club Brugge met 2-0 en geeft Royale Union Saint-Gilloise nu de kans om de koppositie over te nemen.

Antwerp kan bovenste plek in de play-offs om de landstitel in België kwijtraken als Union (44) later op zondag wint bij Racing Genk. Ook de Limburgers (41 punten) melden zich bij winst weer in de titelstrijd met nog 2 speelronden te gaan.

Meijer en Lang in de basis

Bij Brugge hadden Bjorn Meijer en Noa Lang een basisplaats. Zij troffen bij de tegenstander hun landgenoten Calvin Stengs, Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen. Voor rust waren de kansen schaars in het Jan Breydel-stadion. Mats Rits was dicht bij een doelpunt namens de thuisclub, Janssen had kunnen scoren voor Antwerp.

Invaller Nielsen scoort 2 keer

Kort na rust was het wel raak en keek Antwerp tegen een achterstand aan. Lang stond aan de basis van het doelpunt met een steekpass op Meijer, die vanaf de linkerflank de na rust ingevallen Casper Nielsen bediende: 1-0. Met zijn 9e treffer van het seizoen zette diezelfde Deen de thuisclub 10 minuten later op een 2-0-voorsprong.

Niet nog eens

Antwerp slaagde er vorige week thuis tegen Brugge nog in een 2-0-achterstand om te buigen naar een 3-2-overwinning, maar ook met Gyrano Kerk als invaller lukte dat geen 2e keer.