Van Bronckhorst gebruikt belaging spelersbus als motivatie: 'We hebben verdiend gewonnen'
i

Pro Shots

Van Bronckhorst gebruikt belaging spelersbus als motivatie: 'We hebben verdiend gewonnen'

Eimert Pruis • 01:23, 25-08-2022 / Laatste Update: 05:09, 12-12-2023

Giovanni van Bronckhorst was als vanzelfsprekend euforisch na het behalen van de Champions League met Rangers. PSV werd met 1-0 verslagen, maar volgens de Nederlandse coach had Rangers wel met meer kunnen winnen. "We vergaten onszelf te belonen. We hadden vanaf het begin het geloof dat we hier konden stunten. We hebben hier verdiend gewonnen"

Ja, Van Bronckhorst zag een goed team en zag ook een verschil met vorig week. "We waren beter dan PSV", zei hij bij RTL 7. "Ik heb zoveel vertrouwen in dit team en de spelers. In de rust zei ik al hoe trots ik op ze was hoe ze hier op het veld stonden. In de 2e helft hebben ze dat doorgezet."

'Hopelijk gaat de bus op tijd weer weg'

De spelersbus van Rangers werd door PSV-fans belaagd en daar was Van Bronckhorst woest over. Hij gebruikte dat als motivatie voor de wedstrijd, net als de rest van het team. "We hebben geen voorbereiding gehad zoals je gewend bent, maar we hebben dit wel gebruikt. Je moet het van je afzetten en dat hebben we geweldig gedaan. We gaan nu met dezelfde bussen weer op tijd hopelijk weg."