Van Bronckhorst walst met Rangers over Dortmund heen, FC Barcelona gelijk tegen Napoli

Eimert Pruis • 21:44, 17-02-2022 / Laatste Update: 07:01, 12-12-2023

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn 1e grote succes geboekt als trainer van Rangers. In de normaal gesproken lastige uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund won de Schotse club met liefst 4-2.

Bij rust stond het 2-0 door doelpunten van James Tavernier (penalty) en Alfredo Morelos. John Lundstram maakte er in de 49e minuut zelfs 3-0 van. Een complete afgang dreigde voor de thuisclub. Die Gelbe Wand was stil, maar veerde even op toen Jude Bellingham tegenscoorde.

Kan Dortmund nog wat in return?

Liefst 3 minuten kon Dortmund genieten van een achterstand van slechts 2 doelpunten. Een eigen goal van Dan-Axel Zagadou zette de marge weer op 3. Dat duurde tot aan de 82e minuut. Raphaël Guerreiro maakte de return weer een beetje spannend. Toch leverde het Rangers van Van Bronckhorst een geweldige prestatie.

Barça en Napoli in evenwicht

FC Barcelona en Napoli moeten volgende week in Napels volle bak strijden voor een plek bij de laatste 16. De wedstrijd in Camp Nou eindigde in 1-1. Piotr Zielinski zette de bezoekers na een half uur op voorsprong. Een half uur later schoot Ferran Torres een pingel binnen. Zelfs invaller Luuk de Jong kon in de slotfase niet meer scoren.