Van Dijk kijkt uit naar speciale aanvoerdersband én gesprek met arbeidsmigranten uit Nepal
i

Getty Images

Van Dijk kijkt uit naar speciale aanvoerdersband én gesprek met arbeidsmigranten uit Nepal

admin • 11:34, 15-11-2022 / Laatste Update: 02:22, 08-01-2024

Virgil van Dijk kijkt er naar uit om met de speciale aanvoerdersband One Love te spelen. Hij geeft aan dat hij de band ook blijft dragen als dat kort voor het toernooi nog verboden zou worden door de FIFA. Ook laat hij doorschemeren graag in gesprek te gaan met de arbeidsmigranten uit Nepal.

"Ik ga die band met trots dragen." aldus de 31-jarige aanvoerder van Oranje. Ook naar het toernooi zelf kijkt Van Dijk uit: "Ik heb er heel veel zin in." De focus ligt volgens hem weliswaar op voetbal, "maar dat betekent niet dat we geen bijdrage kunnen leveren om de situatie van arbeidsmigranten te verbeteren."

Ambassadeur van Ombir

Ook is van Dijk benieuwd naar de ontmoeting met de arbeidsmigranten. Dit heeft voor hem iets extra's omdat bij de bouw van de stadions veel betrokkenen uit Nepal komen. In dat land ondersteunt Van Dijk een stichting die weeskinderen helpt.

"Sinds 2016 zijn mijn vrouw en ik ambassadeur van Ombir", zegt Van Dijk. "We hebben inmiddels kunnen zorgen voor de opzet van een weeshuis in Nepal. Het is een vorm van bijdragen achter de schermen en soms is dat fijner dan openlijk voor de bühne." Hij is dan ook van mening dat voetballers niet tot initiatieven moeten worden gedwongen. "Ik vind dat wij als voetballers in Qatar niet dingen móeten doen. We gaan ons steentje bijdragen, maar dat kan op verschillende manieren."