Van Dijk met pijn en moeite ten koste van Dumfries en De Vrij naar kwartfinales Champions League
i

Getty Images

Van Dijk met pijn en moeite ten koste van Dumfries en De Vrij naar kwartfinales Champions League

Sjors Tanis • 23:59, 08-03-2022 / Laatste Update: 05:14, 07-01-2024

Virgil van Dijk staat met Liverpool in de kwartfinales van de Champions League. De Engelse club plaatste zich ten koste van het Inter van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij. Na de 0-2 voor Liverpool in Milaan werd het op Anfield 0-1 voor Inter, waardoor Liverpool als winnaar uit de 2-strijd komt.

De Vrij werd na de 1e helft gewisseld, Dumfries na 75 minuten. Van Dijk speelde de hele pot.

Saaie 1e helft, meer spektakel na rust

In de 1e helft gebeurde amper iets. Inter was helemaal niet gevaarlijk, Liverpool was nog dicht bij een goal via kopballen van Joël Matip (lat) en Van Dijk (net naast).

Na de pauze beet Inter steeds feller van zich af. Dat resulteerde na 62 minuten in de 0-1 van Lautaro Martínez. De Argentijnse spits knalde de bal prachtig in de verre hoek. Inter leek de controle over te nemen, maar een oliedomme 2e gele kaart (en dus rood) voor Alexis Sánchez brak het momentum voor de Italianen.

In de slotfase hield Liverpool vrij eenvoudig stand, waardoor de ploeg van trainer Jürgen Klopp naar de laatste 8 gaat van het lucratieve toernooi. Voor Inter zit het Europees avontuur dit seizoen erop.

Check hier de 0-1 van Lauraro Martínez:

Check hier waarom Alexis Sánchez met rood eraf moest:

Nu is het wel over en sluiten voor Alexis Sánchez! Hij raakt eerst de bal nog, maar daarna zijn tegenstander. Kunnen de Italianen het met 10 tegen 11? #UCL #LIVINT pic.twitter.com/saSPB7lavh

— VTBL ⚽ (@vtbl) March 8, 2022