Van Duitsland tot Frankrijk en Turkije: deze clubs kunnen komende speelronde al kampioen worden
i

Getty Images

Van Duitsland tot Frankrijk en Turkije: deze clubs kunnen komende speelronde al kampioen worden

Sjors Tanis • 19:06, 22-04-2022 / Laatste Update: 08:35, 12-12-2023

De nationale competities lopen op hun einde en dus worden ook de prijzen verdeeld. Waar de ene competitie nog zindert van de spanning, daar kunnen clubs in andere competities zich dit weekend al tot landskampioen kronen. 

Check hier een overzicht met in welke competities de beslissing kan vallen!

Keuken Kampioen Divisie

We beginnen in eigen land. In de Eredivisie is koploper Ajax nog niet verlost van PSV - het verschil is 4 punten met nog 5 wedstrijden te gaan -, maar op het 2e niveau kan vrijdagavond wel een kampioenschap gevierd worden. FC Emmen was al zeker van een plek in de Eredivisie, maar vrijdag kan dus ook de titel een feit zijn. Het verschil met FC Volendam is met nog 3 wedstrijden te gaan 6 punten.

Lees ook: dit is het programma in Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie van vrijdag 22 april

Bundesliga

Bayern München wordt wéér kampioen van Duitsland. De vraag is alleen: wanneer? Met nog 4 wedstrijden te gaan, is de voorsprong van de Rekordmeister 9 punten op Borussia Dortmund en laat nu precies die ploeg zaterdag om 18.30 uur de tegenstander zijn in München.

Borussia Dortmund zou het gat dus terug kunnen brengen tot 6 punten en de titelstrijd weer een béétje kunnen spannend maken. Als Bayern München de directe concurrent ‘gewoon’ verslaat, wordt het gat met nog 3 wedstrijden te gaan 12 punten en daarmee zou de 10e titel op rij binnen zijn voor Bayern.

Ligue 1

Paris Saint-Germain moest vorig jaar de titel aan het Lille van Sven Botman laten. Dit seizoen is PSG terug op de troon. De voorsprong op Olympique Marseille bedraagt liefst 15 punten met nog 5 wedstrijden te gaan. Een gelijkspel is zaterdagavond dan ook voldoende als Lens op bezoek komt in de Franse hoofdstad. Het zou de 8e landstitel voor PSG zijn sinds 2013. Alleen AS Monaco (2016/17) en Lille (2020/21) wisten de Parijse hegemonie eens te verbreken.

 

Primeira Liga

Met nog 4 wedstrijden te gaan, verdedigt FC Porto een comfortabele voorsprong van 9 punten op achtervolger Sporting Portugal. Omdat beide ploegen donderdag nog tegen elkaar speelden in de halve finales van het bekertoernooi spelen beide clubs maandag pas. Dan kan FC Porto kampioen worden op bezoek bij SC Braga. Het is dan wel afhankelijk van wat Sporting doet op bezoek bij Boavista. 

Süper Lig

Over comfortabele voorsprongen gesproken: het Trabzonspor van voormalig Ajax-verdediger Stefano Denswil heeft een riant gat van 11 punten geslagen met Fenerbahçe, dat 2e staat. Konyaspor volgt op 12 punten op plek 3. Bij misstappen van Fenerbahçe (vrijdagavond op bezoek bij Rizespor) en Konyaspor (zondag op bezoek bij Yeni Malatyaspor) kan Trabzonspor dus kampioen van Turkije worden, voor het eerst sinds 1984. Dan moet er zaterdagavond wel gewonnen worden in de uitwedstrijd tegen Adana Demirspor.