Van Hooijdonk vond wissel Klaassen tijdens Klassieker verdacht: 'Kon hij niet doorspelen?'
i

Getty Images

Van Hooijdonk vond wissel Klaassen tijdens Klassieker verdacht: 'Kon hij niet doorspelen?'

Jeroen Rooseboom • 15:15, 10-04-2023 / Laatste Update: 02:38, 12-12-2023

Pierre van Hooijdonk had bij Studio Voetbal een bijzondere theorie over de wissel van Davy Klaassen na het aansteker-incident in de Klassieker. Hij denkt dat Ajax hem na het hervatten van de wedstrijd bewust heeft gewisseld.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in de halve finale van de beker afgelopen woensdag werd ontsierd toen Klaassen ongeveer na een uur een aansteker op zijn hoofd kreeg. De middenvelder bloedde hevig en de wedstrijd werd ruim een halfuur stilgelegd. De Oranje-international hervatte de wedstrijd wel weer, maar moest de strijd alsnog snel staken. Hij werd gewisseld voor Brian Brobbey.

'Kon Klaassen niet doorspelen?'

Dat vond Van Hooijdock maar verdacht. "Kon Klaassen niet doorspelen?", vroeg de NOS-analist zich af. "Hij is toch teruggekomen? Die twijfels heb ik wel, serieus. Ik vind het tegelijkertijd jammer dat ik zo denk, want dáár gaat het nu echt niet om."

'Het was geen baksteen'

Jeroen Stekelenburg vroeg daarop of Ajax voorsorteerde om eventueel een zaak te beginnen, mochten ze alsnog verliezen. Dat vonden hij en presentator Sjoerd van Ramshorst maar ongeloofwaardig. "Nou ja, weet je, het was geen baksteen, hè", reageerde de oud-international. "Denk je dat het bij mij ook gebloed had?", waarmee hij doelde op zijn bos haar in vergelijking met die van Klaassen.