'Vanaf 25 april weer publiek toegestaan in Eredivisie-stadions'
i

Getty Images

'Vanaf 25 april weer publiek toegestaan in Eredivisie-stadions'

Bart van der Wijst • 22:46, 05-04-2021 / Laatste Update: 22:09, 04-01-2024

Vanaf 25 april zijn er weer fans toegestaan in ALLE Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-stadions. Dat zegt Chris Woerts maandagavond bij Veronica Inside. Volgens Woerts moet het nieuws nog officieel bevestigd worden, maar lijkt alles in kannen en kruiken.

De capaciteit zal liggen tussen de 5.000 en 10.000 mensen, dat ligt volgens Woerts aan de grote van het stadion. "Het is de bedoeling dat er vanaf die speelronde (die officieel begint op 23 april, red.) weer publiek is toegestaan."

Bij wedstrijden in de KKD zijn vanwege de stadioncapaciteit waarschijnlijk minder mensen welkom.

De KNVB, Eredivisie CV en de clubs zijn al maanden bezig om een akkoord te krijgen van de overheid om dit seizoen nog enkele wedstrijden met publiek te kunnen spelen. Voor de clubs is dat, met het oog op de seizoenkaartverkoop en sponsorinkomsten richting komend seizoen, van cruciaal belang.

Terug naar hoe het was

In het begin van dit seizoen zaten er nog wat fans op de tribunes in Nederland, maar vanaf eind september mocht dit vanwege de lockdown niet meer. Onlangs werd bij wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en een interland van het Nederlands elftal getest met publiek.

De voorwaarden om een wedstrijd te bezoeken zijn nog onbekend, maar volgens Woerts heeft het Ministerie van Sport ervoor gezorgd dat er vanaf speelronde 30 weer publiek naar het stadion mag. Of die datum werkelijk haalbaar is, zal ook afhangen van de ontwikkelingen rondom de coronacijfers in Nederland.