Vanaf 29 maart altijd één KKD-wedstrijd op open kanaal te zien op deze nieuwe zender
FC Groningen / Pro Shots

Vanaf 29 maart altijd één KKD-wedstrijd op open kanaal te zien op deze nieuwe zender

11:20, 18-03-2024

Goed nieuws voor voetbalfans die een club uit de Keuken Kampioen Divisie supporten. Vanaf 29 maart zendt het open kanaal Star Channel elke vrijdagavond één KKD-wedstrijd uit.

Eerder was er al goed nieuws voor de KKD-fans, toen bekend werd dat ESPN vanaf heden (bijna) alle wedstrijden live uitzendt. Voorheen moesten de kijkers het doen met een schakelprogramma en hadden sommige fans het geluk dat hun club werd uitgezonden. Het kan nu soms nog voorkomen dat één of twee wedstrijden niet live worden uitgezonden, omdat alle wedstrijden vaak tegelijk zijn en ESPN het daarom organisatorisch niet voor elkaar krijgt.

Star Channel bestaat al sinds 2019, maar heette tot oktober 2023 nog FOX. Star is op Ziggo te vinden op kanaal 11 en bij KPN en Odido op kanaal 16.

Stand in de KKD

De Keuken Kampioen Divisie bestaat dit seizoen uit veel teams die recent nog in de Eredivisie hebben gespeeld. Zo staat Willem II bovenaan, vlak voor Roda JC en FC Groningen. ADO Den Haag, FC Dordrecht, De Graafschap en NAC Breda staan ook in de top zeven.

VVV-Venlo, FC Emmen en Cambuur zijn inmiddels middenmoters in de KKD, terwijl zij recent nog op een hoger niveau uitkwamen. FC Emmen en Cambuur degradeerden afgelopen seizoen uit de Eredivisie, VVV kwam in 2020/2021 voor het laatst uit op een hoger niveau.