🎥 | Derksen reageert op uitspraak van Wesley Sneijder: 'Dát heb ik nooit gezegd'

Trevor Wagener • 10:37, 29-08-2023 / Laatste Update: 05:44, 12-12-2023

Johan Derksen reageerde maandagavond bij de uitzending van Vandaag Inside op de uitspraken van oud-voetballer Wesley Sneijder, eerder op diezelfde avond bij de uitzending Veronica Offside. De recordinternational is in gesprek met Ajax over een mogelijke functie bij zijn oude club en sprak zich tegenover presentator Wilfred Genee - die dus later bij onder meer 'De Snor' aanschoof - uit dat hij niet gediend was van eerder gedane uitspraken van Derksen over zijn maatjes.

"Ja, dat hoor ik ook iedere keer weer terugkomen van jouw grote vriend", aldus Sneijder tegen Genee over Derksen. "Die begint een studiootje hier verderop keer op keer over mijn vrienden maar ik snap niet waar dat vandaan komt", ging de oud-prof verder met zijn beklag.

Sneijder reageert op uitspraken Derksen

"Als wij 2 hier nu een biertje opdrinken, zijn wij dan alcoholist? Of we gaan met mijn maten op stap, en een paar hebben er een kleurtje, zijn zij dan gelijk 'fout'? Draai het eens om: ik vind het best racistisch om zulke redenen aan te halen om hen fout te noemen. Daarom hoeft Johan dat niet te blijven zeggen, het is ook niet aan de orde."

Volgens Telegraaf-journalist en tafelgast Valentijn Driessen wil Sneijder dolgraag bij Ajax werken. Genee vulde aan dat technisch directeur Sven Mislintat en hoofdtrainer Maurice Steijn Sneijders mogelijke komst ook zien zitten. Prima, aldus de VI-tafel.

"Maar hij moet geen hoofdtrainer worden", aldus Derksen. "Trouwens: ik heb nooit over een kleurtje gesproken dus dat verzint hij. Het ging mij meer over die hofhouding die hij altijd meeneemt naar FC Utrecht, Ajax en zijn Utrechtse voetbalcluppie (DHSC). Die vrienden uit zijn buurt. Een beursgenoteerd bedrijf als Ajax zit daar niet op te wachten. Met zijn internationale naam, faam en knowhow kan Sneijder wél veel betekenen."

'Sneijder-show'

Genee vulde Derksen aan. "Sommigen bij Ajax zien Sneijder graag komen, anderen zijn bang dat hij zijn eigen show maakt en iedereen binnenhaalt die hij maar wil binnenhalen."