Veel klachten bij ESPN over netten in De Kuip: 'Proberen er het beste van te maken'
i

Pro Shots

Veel klachten bij ESPN over netten in De Kuip: 'Proberen er het beste van te maken'

Jeroen Rooseboom • 15:44, 10-04-2023 / Laatste Update: 12:09, 08-01-2024

Tijdens Feyenoord - RKC waren er door de hele Kuip netten opgehangen. Dat zorgde voor veel klachten bij ESPN. De zender zegt te kijken hoe ze de tv-registratie zo goed mogelijk kunnen doen.

De netten zijn opgehangen naar aanleiding van het aansteker-incident met Davy Klaassen tijdens Feyenoord - Ajax vorige week. De middenvelder van Ajax werd in de 2e helft geraakt door een aansteker, gegooid vanuit het publiek. De wedstrijd werd gestaakt en de hele voetbalwereld sprak zijn afschuw erover uit. Daarop besloot Feyenoord bij de rest van de thuiswedstrijden dit seizoen netten voor alle vakken op te hangen.

Klachten op social media

Maar die netten zorgen voor frustratie bij de tv-kijker. De actie op het veld is op sommige momenten niet optimaal te volgen. De fans klagen bij ESPN, al weet de zender niet precies om hoeveel klachten het gaat. "Het leeuwendeel komt niet rechtstreeks bij ons terecht, maar wordt op andere manieren geuit", laat een woordvoerder weten aan Vandaag Inside. Dat gebeurt bijvoorbeeld via social media.

In de Europa League is ervoor gekozen om een vak leeg te laten. "Maar in de Eredivisie worden netten opgehangen - we moeten het ermee doen en proberen er het beste van te maken", aldus ESPN. "Maar treurig is het wel."