🎥 | Veelbesproken actie van Feyenoord-doelman Justin Bijlow gaat viral

Joris Kaper • 15:33, 30-01-2023 / Laatste Update: 19:09, 08-01-2024

Met zijn veelbesproken actie tegen FC Twente is Feyenoord-doelman Justin Bijlow de wereld over gegaan. De beelden haalden zelfs in Zuid-Amerika het nieuws!

Bijlow kwam in de 37e minuut bij een 0-1-voorsprong van Feyenoord als een komeet zijn doel uit om Virgil Misidjan af te stoppen. In een poging te voorkomen dat Misidjan via een snelle ingooi kon scoren, gooiden de Rotterdammer expres een andere bal het veld in. Uit woede dat hem een grote scoringskans werd ontnomen, gooide de aanvaller van Twente een bal terug richting Bijlow en ontstond er een opstootje.

Gemengde reacties

De Feyenoord-keeper kreeg geel voor de actie, ging de grens over en de reacties zijn gemengd! Zo roemt de Peruaanse sportsite DEPOR 'de slimheid van de Feyenoord-doelman'. "Vreemde en anekdotische gebeurtenissen gebeuren in elke voetbalwedstrijd", aldus de site. "Ondanks dat veel mensen dit zien als valsspelen, is dit geen ernstige overtreding. Het kan dus gebruikt worden om te profiteren van een wedstrijd. Dit soort acties zullen altijd voor controverse blijven zorgen in het voetbal."

Misbruik spelregels?

'De Nederlandse doelman misbruikte de spelregels', kopt de Turkse sportsite OdaTV. De kop bij een artikel van Sky Sports: 'Valsspelen of geniaal? Het snelle denken van de keeper voorkomt een mogelijk doelpunt', aldus de Britse site. En The Guardian: 'Feyenoord-doelman denkt out of the box en maakt Twente woedend'.

Via bekende sportkanalen als SPORTbible (1,9 miljoen volgers) en Out Of Context Football (3 miljoen volgers) is de video inmiddels al miljoenen keren bekeken.