Veelbesproken keeper in Mexico slaat weer toe: schijnt als geblesseerde met laserpen naar tegenstander
Nahuel Guzmán. © Getty Images

Veelbesproken keeper in Mexico slaat weer toe: schijnt als geblesseerde met laserpen naar tegenstander

14:58, 17-04-2024 / Laatste Update: 14:58, 17-04-2024

De prettig gestoorde keeper Nahuel Guzmán heeft weer van zich laten horen. Terwijl hij geblesseerd was. De Argentijnse goalie heeft een onderzoek van de Liga MX aan zijn broek hangen omdat hij met een laserpen vanuit een skybox naar de keeper van de tegenstander scheen.

Guzmán moest het beladen duel met C.F. Monterrey in de Clásico Regiomontano. De derby eindigde in 3-3 en tijdens de wedstrijd was op camera te zien dat Guzmán met een laserpen scheen. Hij probeerde het zo onopvallend mogelijk te doen, maar daar slaagde hij niet in. Monterrey heeft nu zijn beklag gedaan bij de Liga MX omdat Guzmán het zicht van Esteban Andrada probeerde te hinderen.

Op X verontschuldigde de 38-jarige Guzmán zich tegenover Andrada. 'Zoals ik al privé heb gedaan en in samenhang met de waarden van de instelling die ik vertegenwoordig, wil ik profiteren van het belang van sociale netwerken om Esteban publiekelijk mijn excuses aan te bieden', schreef hij.

Clownesk gedrag

Guzmán haalt wel vaker het nieuws. En niet door zijn keeperskwaliteiten. In 2023 tijdens een Leagues Cup-wedstrijd tussen Tigres en het Canadese Vancouver Whitecaps eiste de Argentijn de hoofdrol op tijdens een penaltyserie. Guzmán deed zich eerst voor als mimespeler en trok daarna een behoorlijk lang lint uit zijn mond. Bij een ander moment toen hij rood kreeg, kroop hij onder een reclamedoek en keek hij vanaf daar de wedstrijd verder. Steekje los? Klein beetje maar.