Veelbesproken Kevin van Veen vertrekt op huurbasis bij FC Groningen
Kevin van Veen / Pro Shots

Veelbesproken Kevin van Veen vertrekt op huurbasis bij FC Groningen

20:06, 01-02-2024

Het lukte Kevin van Veen niet om te aarden in de Keuken Kampioen Divisie. De 32-jarige spits beloofde dertig doelpunten te maken bij FC Groningen, maar na een half seizoen gaat dat vast sowieso niet door. Hij vertrekt op huurbasis bij Groningen.

Van Veen keert terug naar de competitie waar hij wél succesvol was, namelijk de Schotse. Hij gaat een half seizoen voetballen voor Kilmarnock, bevestigde hij donderdagavond zelf bij ESPN. Vorig seizoen was hij goed voor twintig doelpunten in 33 competitiewedstrijden voor Motherwell

Bij Groningen kwam hij in een half seizoen tot vijf treffers in veertien wedstrijden. Daar had hij 949 minuten voor nodig. De 32-jarige Van Veen gaf aan dat hij bij Groningen op een andere manier werd gebruikt dan hij gewend was. 

'Heel andere spits geworden'

Hij zei bij ESPN: "Vijf maanden geleden sloot ik een prima seizoen af. Toen ben ik hier gekomen en ik ken mezelf niet meer terug. Ik ben een heel andere spits geworden, ik moest dingen doen waar ik minder goed in was. De trainer heeft daar met mij over gesproken, maar helaas mocht het niet zo zijn dat ik nog de kans kreeg. Dan denk ik dat dit de beste uitkomst is."

Kilmarnock is de nummer vier van de Schotse competitie. Van Veen staat nog tot de zomer van 2026 onder contract bij FC Groningen.