🎥 | Venezuela verrast Brazilië dankzij wereldgoal, zege voor Argentinië in WK-kwalificatie

Joris Kaper • 09:32, 13-10-2023 / Laatste Update: 08:26, 07-01-2024

Terwijl in Europa de EK-kwalificatie druk bezig is, wordt er in Zuid-Amerika alweer gespeeld voor het WK 2026, dat in de VS, Canada en Mexico wordt gehouden. Argentinië won daarin ook haar 3e wedstrijd door in Buenos Aires te winnen van Paraguay met 1-0. Brazilië leed voor het eerst puntverlies: het kwam niet verder dan een 1-1 tegen Venezuela.

Voor Argentinië scoorde Lionel Messi voor de verandering een keertje niet. Hij begon uit voorzorg op de bank tegen Paraguay. Hij zag zijn ploeg maar liefst 75 procent balbezit hebben in de wedstrijd, maar toch bleef het bij slechts 1-0. Die werd al na 2 minuten gemaakt door gelegenheidsaanvoerder Nicolás Otamendi. Messi kwam nog wel binnen de lijnen in de 2e helft, maar scoren deed de sterspeler niet.

Venezuela verrast Brazilië

Brazilië leek een makkelijke avond tegemoet te gaan tegen Venezuela, één van de zwakkere broeders in de WK-kwalificatie in Zuid-Amerika. Brazilië kreeg tal van kansen, maar alleen verdediger Gabriel Magalhães wist het net te vinden. Ook Vinicius Jr. scoorde, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Aan het einde van de wedstrijd namen de Brazilianen wat gas terug en dat was niet snugger: Eduard Bello zorgde met een fraaie, late treffer alsnog voor de gelijkmaker. Het gelijkspel tegen de oppermachtige Brazilianen werd gevierd als een zege. Venezuela staat nu 6e in de WK-kwalificatie. Brazilië is 2e, achter koploper Argentinië.

Andere uitslagen

Colombia en Uruguay speelden met 2-2 gelijk en staan nu 3e en 4e in de WK-stand. Ecuador won in Bolivia met 2-1, Chili versloeg Peru met 2-0 en is nu 5e. Dinsdag is de volgende speelronde: de 4e van in totaal 18 rondes.

Weinig spannend

Heel spannend belooft de kwalificatiereeks in Zuid-Amerika trouwens niet te worden. Door het toegenomen aantal deelnemende landen aan het WK van 2026, mag het continent meer landen afvaardigen. Van de 10 landen in de kwalificatie gaan maar liefst de eerste 6 naar de eindronde. De nummer 7 krijgt bovendien nog een herkansing in een intercontinentale play-off.