Verbijsterd FC Groningen reageert woedend op wanorde: 'Die komen er niet meer in'
i

Pro Shots

Verbijsterd FC Groningen reageert woedend op wanorde: 'Die komen er niet meer in'

Yvo van Dorst • 18:25, 20-03-2023 / Laatste Update: 16:20, 08-01-2024

FC Groningen heeft in een vlammend statement een reactie gegeven op het idiote gedrag van een paar fans zondag. Onder andere Jetro Willems werd belaagd en kreeg een tik van een supporter en die fan kan volgens de clubleiding een dikke straf verwachten.

"Emoties horen bij voetbal" zegt algemeen directeur Wouter Gudde als reactie op de gekte van zondag. "Maar van spelers, trainers, medewerkers en vrijwilligers blijf je te allen tijde af. Dit gedrag accepteren we niet. Wat ons betreft komen de betrokken personen niet meer in een voetbalstadion. We gaan kijken wat de mogelijkheden hiertoe zijn."

Excuses

In minuut 82 ging Willems naar de supporters toe om ze wat rustiger te krijgen, maar dat pakte precies verkeerd om. De verdediger werd door verschillende fans belaagd, kreeg een tik en de wedstrijd moest daarna gestaakt worden. Gudde wil namens de club graag de verantwoordelijkheid nemen en zegt sorry. "Namens FC Groningen wil ik onze welgemeende excuses aanbieden aan de – veelal jonge – supporters die in de bewuste hoek van het stadion zaten en van dichtbij de incidenten hebben moeten meemaken."