Verenigde Arabische Emiraten en Australië mogen nog dromen van deelname aan WK
i

AFP

Verenigde Arabische Emiraten en Australië mogen nog dromen van deelname aan WK

Sjors Tanis • 20:11, 29-03-2022 / Laatste Update: 03:33, 12-12-2023

Irak gaat definitief niet naar het WK 2022 in Qatar. De nationale ploeg die sinds afgelopen maand werd gecoacht door Dick Advocaat en Zeljko Petrovic speelde met 1-1 gelijk tegen Syrië. 

De Verenigde Arabische Emiraten zijn als 3e geëindigd in groep A in de Aziatische kwalificatiereeks.

Nummer 3 houdt kans op WK

De ploeg van de Argentijnse bondscoach Rodolfo Arruabarrena, die vorige maand het stokje overnam van Bert van Marwijk, won in het Al-Maktoum Stadium met 1-0 van Zuid-Korea. Net als poulewinnaar Iran was Zuid-Korea al geplaatst voor het WK van eind dit jaar. 

Als nummer 3 in de groep neemt de Verenigde Arabische Emiraten het op 7 juni in Qatar op tegen Australië. Het team van bondscoach Graham Arnold eindigde in poule B achter Japan en Saudi-Arabië, die zich dus ook al hebben geplaatst voor het WK.

Winnaar treft Zuid-Amerikaans land voor WK-ticket

De winnaar van de play-off tussen Australië en de Verenigde Arabische Emiraten moet daarna nog een play-off spelen, op 13 of 14 juni in Qatar. Dat zal dan zijn tegen de nummer 5 uit Zuid-Amerika. Peru pakt dat ticket als het wint van Paraguay, maar bij een ander resultaat maken ook Colombia en Chili nog kans op de 5e plaats. 

De loting voor de 8 poules op het WK is vrijdag (17.00 uur) al in Doha, Qatar.