Verenigde Staten via strafschoppen naar halve finales Gold Cup, Spartaan mist laatste pingel

Eimert Pruis • 10:25, 10-07-2023 / Laatste Update: 18:16, 11-12-2023

Verenigde Staten hebben de halve finales bereikt van de Gold Cup. De titelverdediger schakelde Canada uit na strafschoppen. Doelman Matt Turner was de grote man bij de Amerikanen. Hij stopte in de noodzakelijke strafschoppenserie na 2-2 in de verlenging 2 Canadese strafschoppen.

Brandon Vazquez had de Amerikanen, waar AZ-speler Djordje Mihailovic eerder in de 2e helft was gewisseld, op voorsprong gezet. Steven Vitória maakte in de extra tijd de gelijkmaker, waardoor een verlenging nodig was.

Shaffelburg zorgt nog voor pingels

Daarin was er in de 115e minuut een eigen doelpunt van de Canadees Scott Kennedy, maar Jacob Shaffelburg dwong met een treffer in de 9e minuut van de blessuretijd van die verlenging alsnog strafschoppen af.

Amerikaanse keeper blinkt uit

Daarin maakte Turner het verschil. De keeper stopte de inzetten van Vitória en Liam Fraser nadat Vazquez ook had gemist voor de VS. Sparta-speler Charles-Andreas Brym miste de laatste strafschop voor Canada.