Verlenging bij de Old Firm: Van Bronckhorst met Rangers naar de finale

Action Images via Reuters

Brian Vesseur • 20:06, 17-04-2022 / Laatste Update: 03:28, 12-12-2023

Er moest verlenging aan te pas komen om de winnaar bij de Old Firm aan te wijzen. Uiteindelijk won het Rangers van Giovanni van Bronckhorst met 2-1, nadat het na 90 minuten 1-1 was geworden. Rangers en Celtic speelden in de halve finale van de Schotse beker.

Dikke pech voor Carl Starfelt, want hij maakte in de 115e minuut een eigen doelpunt. Hij gleed de bal in eigen doel na een voorzet van Rangers-linksback Calvin Bassey.

Greg Taylor had Celtic na ruim een uur spelen op voorsprong gezet. Scott Arfield bracht Rangers in de 78e minuut langszij. De ploeg van Van Bronckhorst moest 3 dagen na de zege via verlenging op Braga in de kwartfinales van de Europa League (3-1) opnieuw een verlenging van een half uur spelen. De blauwe formatie uit Glasgow toonde vechtlust en karakter en trok de wedstrijd in de toegevoegde tijd naar zich toe.

Eindelijk wint Gio een Old Firm

Van Bronckhorst had zijn eerste 2 Old Firms als trainer van Rangers verloren. In de Schotse competitie moest Rangers het met 3-0 en 2-1 afleggen tegen de koploper, maar in de halve finale van het bekertoernooi pakte de ploeg van de Nederlander wel de winst. Heart of Midlothian is op 21 mei de tegenstander in de eindstrijd. Hearts versloeg Hibernian zaterdag in de halve finale met 2-1.