Dit is de vermoedelijke opstelling van AZ tegen Legia: dilemma onder de lat
i

Getty Images

Dit is de vermoedelijke opstelling van AZ tegen Legia: dilemma onder de lat

Jeroen Rooseboom • 14:36, 14-12-2023 / Laatste Update: 19:30, 07-01-2024

Om te overwinteren in de Conference League moet AZ donderdagavond winnen van Legia Warschau. De ploeg van trainer Pascal Jansen verschijnt enigzins gehavend aan de start, door de bizarre blessure van 1e doelman Mathew Ryan. Check de vermoedelijke opstelling van AZ tegen Legia volgens het Algemeen Dagblad hieronder!

Lees ook: Op deze zender en zo laat kijk je live naar Legia – AZ

Grote paniek in Alkmaar en omstreken toen zondag bekend werd dat hun Australische doelman in de sportschool een blessure had opgelopen. Wat er is precies is gebeurd is niet helemaal duidelijk, maar Ryan heeft in de gym zijn oogkas gebroken. En dat precies in de week van de waarheid: op donderdag speelt AZ tegen Legia en op zondag tegen PSV.

Verhulst of Owusu-Oduro?

Trainer Jansen staat dus ook voor een groot dilemma: stelt hij de ervaren, maar minder betrouwbare doelman Hobie Verhulst op of kiest hij voor de onervaren maar talentvolle goalie van Jong AZ Rome-Jayden Owusu-Oduro? Bij het AD en De Telegraaf zijn ze het in ieder geval niet met elkaar eens: het AD zegt Verhulst, De Telegraaf voorspelt dat de 19-jarige Owusu-Oduro zijn debuut gaat maken.

Zie ook: Lees hier meer over de achtergrond van de 19-jarige Rome-Jayden Owusu-Oduro

Het is in ieder geval geen lekkere voorbereiding voor de Alkmaarders in aanloop naar het cruciale duel met de Polen. Wat ook niet helpt, is dat de wedstrijd onder hoogspanning door alles wat er rondom de heenwedstrijd in Alkmaar is gebeurd. De verwachting is dat de fans van Legia er een vijandige heksenketel van gaan maken.

Als AZ wint, komt het net als Legia op 9 punten. Maar omdat AZ dan 2 keer van de club uit Warschau zou hebben gewonnen, gaan de Alkmaarders door op onderling resultaat.

De Wit in de basis

Het AD denkt dat Dani de Wit start tegen Legia, net als Ibrahim Sadiq die net terug is van een blessure. Check de volledige vermoedelijke opstelling hieronder.

Vermoedelijke opstelling AZ tegen Legia

Verhulst/Owusu-Oduro; Sugawara, Bazoer, Martins Indi, Møller Wolfe; Dantas, D. de Wit, Clasie: Sadiq, Pavlidis, Van Brederode.