Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Gibraltar
i

Getty Images

Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Gibraltar

Brian Vesseur • 10:47, 27-03-2023 / Laatste Update: 05:38, 12-12-2023

Oranje-bondscoach Ronald Koeman wil de rug rechten na de harde nederlaag tegen Frankrijk (4-0). En Nederland krijgt daar de ideale kans voor tegen het nietige Gibraltar. Dat land staat 200e op de wereldranglijst van de FIFA. Check hier de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Gibraltar.

LEES OOK: TV-gids: Nederland – Gibraltar kijk je live op deze zender

Deze wedstrijd kan op 2 manieren ideaal zijn voor Koeman. Enerzijds kan hij met zijn beoogde basiself gaan spelen om wat vastigheid te creëren, anderzijds is dit ook de aangewezen tegenstander om spelers de kans te geven. Zo wachten Mats Wieffer, Brian Brobbey en de teruggekeede Bart Verbruggen (keeper) nog op hun debuut bij Oranje. Ook Kjell Scherpen, een andere keeper, wil nog debuteren.

LEES OOK: Wie is Niels Hartman, de Nederlander die tegen Oranje kan debuteren bij Gibraltar?

De Ligt, Verbruggen en Gakpo zijn teruggekeerd in de selectie van Oranje. Zeker van De Ligt en Gakpo is het daarom te verwachten dat ze erin staan tegen Gibraltar. Koeman moet een knoop doorhakken over de keepers. Gaat hij voor een van de gevestigde namen (Jasper Cillessen of Mark Flekken), of laat hij Verbruggen en Scherpen allebei een helft spelen?

De verwachting van het AD is dat Wout Weghorst en Donyell Malen ook starten. Weghorst speelt bij Manchester United als nummer 10 en op die positie viel hij ook in tegen Frankrijk.

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Gibraltar

Cillessen; Dumfries, Van Dijk, De Ligt, Aké; De Roon, Wijnaldum, Weghorst; Malen, Memphis, Gakpo.