Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Griekenland
i

Pro Shots

Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Griekenland

Brian Vesseur • 09:37, 07-09-2023 / Laatste Update: 08:37, 12-12-2023

Het Nederlands elftal speelt donderdagavond om 20.45 uur tegen Griekenland in de kwalificatie voor het EK 2024. Bondscoach Ronald Koeman maakte al bekend dat Mark Flekken keept en Frenkie de Jong op het middenveld staat. Check hier de rest van de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Griekenland.

Koeman gaf aan dat hij het nog moeilijk vond om te bepalen wie er naast Frenkie op het middenveld moest komen. Hij had het over de tweede centrale middenvelder. Vermoedelijk (zo meldt ook RTL Nieuws) houdt hij vast aan Mats Wieffer naast De Jong. De Feyenoorder heeft een moeilijke seizoenstart, maar stelde in Oranje nog niet teleur.

Hier zie je waar je vanavond moet inschakelen voor Nederland-Griekenland

Keeperskwestie

Flekken krijgt op doel de voorkeur boven Bart Verbruggen en Andries Noppert. Flekken, die sinds deze zomer bij Brentford keept, dacht zelf al dat hij de 1e keeper zou worden. De teller van de 30-jarige Flekken staat op 4 interlands.

In de vorige periode benoemde de bondscoach Justin Bijlow nog tot 1e doelman, maar de Feyenoorder is geblesseerd. Koeman kon nog niet bevestigen of Bijlow in de volgende interlandperiode weer de nummer 1 zou zijn.

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Griekenland

Oranje:

Flekken; Dumfries, De Ligt, Van Dij, Aké; Wieffer, De Jong, Simons; Malen, Gakpo, Lang.

Griekenland: 

Vlachodimos; Baldock, Tzavellas, Chatzidiakos, Tsimikas; Siopis, Kourbelis; Masouras, Bakasetas, Mantalos; Giakoumakis.

Mark Flekken verdedigt het doel van Oranje tegen Griekenland 🧤🇳🇱#nedgre

— ESPN NL (@ESPNnl) September 6, 2023

EK 2024

Nederland staat momenteel op 3 punten uit 2 wedstrijden in de poulefase. Griekenland, dat 6 punten uit 3 wedstrijden heeft, moet verslagen worden. Frankrijk staat met 12 punten uit 4 wedstrijden voorlopig stijf bovenaan. Oranje neemt het in deze interlandperiode ook nog op tegen Ierland.