Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Ierland
i

PRO SHOTS / Stefan Koops

Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Ierland

Bart van der Wijst • 09:36, 18-11-2023 / Laatste Update: 22:17, 04-01-2024

Het Nederlands elftal kan zich zaterdagavond verzekeren van deelname aan het EK in Duitsland van volgend jaar. Dan moet Oranje in Amsterdam wel winnen van Ierland. Bondscoach Ronald Koeman heeft de puzzel achterin gelegd. Check hieronder de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Ierland.

Koeman zag deze week nog wat verdedigers wegvallen: Lutsharel Geertruida en Jeremie Frimpong haakten geblesseerd af. Daartegenover stond de terugkeer van Jordan Teze, die in juni 2022 voor het laatst in actie kwam voor Nederland. Verder ontbraken achterin al Nathan Aké, Micky van de Ven, Matthijs de Ligt en Sven Botman. Dat zorgt ervoor dat Stefan de Vrij en Daley Blind weer een basisplaats hebben.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Ierland?

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; De Vrij, Van Dijk, Blind; Dumfries, Schouten, Reijnders, Hartman; Simons, Weghorst, Gakpo.

Blind

Voor Blind wordt het zijn 104e interland, daarmee komt hij op gelijke hoogte met Dirk Kuijt. In september stond de speler van Girona voor het laatst in de basis bij het Nederlands elftal, tijdens de vorige interlandcyclus nam Feyenoorder Quilindschy Hartman zijn plek als linker wingback over.

De Vrij speelt interland nummer 61. De verdediger van Inter stond in juni 2022 voor het laatst in de basis tegen Polen (2-2). Achterin is de concurrentie normaal gesproken moordend, maar nu door blessures krijgt de 31-jarige De Vrij weer een kans.

Info

Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond om 20.45 uur in de Johan Cruijff Arena tegen Ierland. De wedstrijd in Ierland werd met 2-1 gewonnen.