Vermoedelijke opstellingen: Ajax-flop Josip Sutalo in de basis bij EK-kraker tussen Spanje en Kroatië
Josip Sutalo / Getty Images

Vermoedelijke opstellingen: Ajax-flop Josip Sutalo in de basis bij EK-kraker tussen Spanje en Kroatië

10:52, 14-06-2024 / Laatste Update: 17:02, 15-06-2024

Het moest de rots in de branding bij Ajax worden, maar het verliep allemaal net iets anders voor Josip Sutalo. De verdediger had moeite om bij Ajax te wennen, maar is bij Kroatië nog steeds onomstreden.

En dus lijkt hij 'gewoon' in de basis te staan, wanneer Kroatië het zaterdag opneemt tegen Spanje. Sutalo zorgt er zelfs voor dat topverdediger Josko Gvardiol naar de linksbackpositie verhuist. Hij speelt daar ook wel eens bij Manchester City, maar Gvardiol is van origine toch een centrale verdediger.

Na één WK-wedstrijd maakt Sutalo zich nu op voor zijn eerste échte eindtoernooi. Destijds (op het WK 2022) was Sutalo bankzitter bij Kroatië en mocht hij enkel de wedstrijd om plek drie spelen. Kroatië won die wedstrijd met 2-1 van Marokko. Sindsdien speelt Sutalo vrijwel altijd en maakt hij ook elke keer de negentig minuten vol. Onomstreden in eigen land.

Sterke middenveld van Kroatië

Sutalo speelde ook mee in de laatste oefenwedstrijd van Kroatië voor het EK begon. Er werd met 2-1 van Portugal gewonnen. Sutalo vormde het centrale duo met Marin Pongracic, Gvardiol en Josip Stanisic speelden op de backposities. Het middenveld is veruit het sterkste bij Kroatië, met Luka Modric, Marcelo Brozovic en Mateo Kovacic. Voorin brengt Kroatië weinig toppers voort.

Vermoedelijke opstellingen Kroatië en Spanje

Spanje: Simon; Carvajal, Nacho, Le Normand, Grimaldo; Pedri, Rodri, Fabian Ruiz; Yamal, Morata, Williams.

Kroatië: Livakovic; Stanisic, Sutalo, Pongracic, Gvardiol; Modric, Brozovic, Kovacic; Majer, Budimir, Kramaric.

Bekijk op onze speciale pagina over het EK voetbal al het laatste nieuws rond Nederland en andere landen.