🎥 | Dijkstra vond Arne Slot zeuren over penaltymoment in topper: 'Calimero-gedrag'

Trevor Wagener • 22:48, 30-01-2023

Journalist en FC Twente-supporter Erik Dijkstra was maandag bij het tv-programma Veronica Offside niet te spreken over het gedrag van Feyenoord-trainer Arne Slot na de topper van zondag in de Eredivisie in Enschede. Beide ploegen speelden gelijk (1-1) na een meeslepend voetbalgevecht, al vond de coach van de Rotterdammers dat hen een penalty werd onthouden door arbiter Allard Lindhout. Na afloop was Slot daar dan ook duidelijk over tegen de pers.

"Als je de eerste 84 minuten niet mee zou nemen", begon Slot zijn vergelijking, "dan was het een 100 procent strafschop", doelde hij op Lindhouts optreden. "Neem je die 84 minuten wel mee, en je ziet hoe de scheidsrechter deze wedstrijd geleid heeft - wat sowieso buiten deze discussie zou moeten staan, maar wat wel vaak meespeelt - kan je onmogelijk zeggen dat dít geen penalty is."

Dijkstra over Calimero-Arne Slot

Slot wilde verder niet cynisch doen, zei hij. "On-accep-tabele beslissing in een cruciale wedstrijd", zei hij duidelijk. Calimero-gedrag, aldus de 45-jarige oud-Jakhals. Dijkstra wist niet wat hij zag. "Hij (Slot) is een geweldige trainer, maar om daarna voor iedere microfoon te gaan zeggen dat je het geen penalty vindt is wel een beetje Calimero-gedrag hoor."

Volgens Dijkstra hoort het erbij. "Soms zit het mee, soms tegen en na 34 wedstrijden is dat altijd wel een beetje eerlijk verdeeld. Je gaat me toch niet vertellen dat Feyenoord in De Kuip nooit voordeel heeft? Zo werkt het gewoon niet." Volgens tafelgast Wesley Sneijder verdiende het duel ook geen winnaar. "Het was leuk om naar te kijken. On-Nederlands, echt hoor."