Veroordeelde oud-Ajacied Tarik O. ontkent misbruik dochter: 'Beschuldigd door ex'
i

ProShots

Veroordeelde oud-Ajacied Tarik O. ontkent misbruik dochter: 'Beschuldigd door ex'

Joris Kaper • 01:16, 29-11-2023

Oud-Ajacied Tarik O. ontkent 'stellig' dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik van zijn dochter. Dat laat de oud-voetballer weten via zijn advocaat Geertjan van Oosten. Volgens hem is hij dankzij valse beschuldigingen van zijn ex-vriendin veroordeeld in Spanje.

Met zijn reactie reageert O. op het nieuws van De Telegraaf van afgelopen week. Daarin werd eerst gesproken over een gevangenisstraf van 2,5 jaar, maar uiteindelijk bleek het te gaan om een inreisverbod in Spanje voor 10 jaar. Die straf kreeg O. omdat hij zijn dochtertje in 2011 zou hebben misbruikt.

Reactie van advocaat

Via een persbericht laat de advocaat van het oud-talent weten: "Mijn cliënt ontkent stellig dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan iedere vorm van seksueel overschrijdend gedrag richting zijn aangenomen dochter." O. adopteerde het meisje toen zij 6 maanden oud was.

Volgens Van Oosten werd O. valselijk beschuldigd door een ex-vriendin 'met wie hij een zeer roerige tijd heeft doorgemaakt'. Daarop volgde er een jarenlange rechtszaak, waarbij de oud-voetballer een gevangenisstraf van 2,5 tot maximaal 13 jaar boven het hoofd hing.

'Schuld bekend, maar niet schuldig'

O. pleitte uiteindelijk schuldig, omdat hij 'duidelijkheid en rust voor hem en zijn naasten' wilde. Daarom koos hij voor een zogenaamde plea bargain. Daarmee wordt schuld bekend in ruil voor een lagere straf. Toch zegt advocaat Van Oosten dat er uit die schikking 'geenszins echte schuld kan en mag worden afgeleid.'

Groot talent

O. gold in de jaren '90 als groot talent, maar bij Ajax brak hij tussen 1992 en 1995 nooit echt door, alhoewel hij wel bij de selectie van de club zat toen die in 1995 de Champions League won. Daarna speelde hij onder meer nog voor Sevilla en in Japan, voordat hij zijn carrière afsloot bij ADO Den Haag.