'Verschrikkelijk nieuws voor Noa Lang: PSV moet aanvaller mogelijk maanden missen'
Noa Lang loopt zware blessure op © ProShots

'Verschrikkelijk nieuws voor Noa Lang: PSV moet aanvaller mogelijk maanden missen'

10:30, 30-01-2024 / Laatste Update: 13:32, 30-01-2024

De nieuwe blessure van Noa Lang lijkt nog een stukje erger dan al werd verwacht. De aanvaller van PSV is volgens het Eindhovens Dagblad 'mogelijk enkele maanden' uit de roulatie. Lang lijkt sowieso het Champions League-tweeluik met Borussia Dortmund te moeten missen.

Lang moest zich afgelopen weekend tegen Almere City weer laten vervangen met een blessure. De linksbuiten begon de wedstrijd verrassend als middenvelder, waardoor Hirving Lozano vanaf links kon spelen. Lang was net terug van een kwetsuur aan zijn hamstring, maar nu leek hij op dezelfde plek pijn te hebben. De kans is groot dat er dus wederom een scheur in de hamstring zit, waardoor Lang weer weken - en volgens het ED zelfs maanden - moet revalideren. 

Vertessen kind van de rekening

De blessure van Noa Lang is voor één iemand het vervelendst: Yorbe Vertessen. De aanvaller is al in Berlijn en tekende al een contract bij Union Berlin. PSV wil hem alleen weer terughalen, omdat de Eindhovenaren de Belg nodig hebben door de blessure van Lang. Vertessen gaat echter met zijn hakken in het zand en weigert terug te keren naar PSV. De Eindhovenaren kunnen in de laatste dagen van de transfermarkt nog een vervanger halen voor Lang, maar het terughalen van Vertessen lijkt een stuk eenvoudiger.

Wervelend begin

Lang keerde afgelopen zomer bij PSV terug in de Eredivisie, na een ijzersterke periode bij Club Brugge. Het begin van de aanvaller was veelbelovend. De 24-jarige aanvaller was weergaloos in de Johan Cruijff Schaal en liet ook in de eerste competitiewedstrijden van zich horen. Daarna sukkelde hij met die hamstringblessure. Tot nu toe staat Lang op vijf goals en een assist in negentien officiële wedstrijden.