Vertrekken Quincy Promes en Edson Álvarez nou wel of niet bij Ajax?
i

ANP

Vertrekken Quincy Promes en Edson Álvarez nou wel of niet bij Ajax?

Robert Hüsken • 14:28, 29-01-2021 / Laatste Update: 14:07, 08-01-2024

Trainer Erik ten Hag hoopt dat er voor dinsdag geen spelers meer vertrekken bij Ajax. ,,Ik kan niet in die glazen bol kijken”, zegt hij over de laatste dagen van de transfermarkt. ,,Maar ik hoop dat alles bij elkaar blijft.”

Garanties heeft Ten Hag niet gekregen van technisch directeur Marc Overmars. ,,Zeker weten doe je het nooit. Er is altijd beweging rond spelers van Ajax. Dat is altijd zo geweest in de transferperiodes dat ik hier was. Wij willen met deze kleedkamer verder gaan, al weet je het dus nooit.”

Promes en Álvarez

Quincy Promes wordt al weken in verband gebracht met een terugkeer naar Spartak Moskou. ,,Maar hij speelt bij Ajax en wil hier presteren”, zei Ten Hag. ,,We zijn blij met hem.”

Edson Álvarez stond afgelopen maand in de belangstelling van Valencia. Maar de Mexicaan heeft meer uitzicht op speeltijd gekregen. Hij had donderdag tegen Willem II zelfs een basisplaats. ,,Hij is gewoon een nuttige speler”, zei Ten Hag. ,,En met Álvarez komt Blind meer in zijn kracht te spelen. Hij kan dan aanvallender spelen.”

Maandag deadline

De transfermarkt gaat maandag op slot. Ajax wil daarna nog wel een slag te slaan: de club hoopt nog steeds dat Brian Brobbey zijn aflopende contract wil verlengen. De 18-jarige spits had donderdag met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de zege op Willem II (3-1).