'Vervanger van Ten Hag staat mogelijk al klaar: United zeer gecharmeerd van Spaanse coach'
i

Pro Shots

'Vervanger van Ten Hag staat mogelijk al klaar: United zeer gecharmeerd van Spaanse coach'

Yvo van Dorst • 16:25, 13-12-2023 / Laatste Update: 00:16, 05-01-2024

De trainerspositie van Erik ten Hag staat op losse schroeven na een slechte reeks bij Manchester United. Als de club besluit om de Nederlander toch op straat te zetten, dan lijkt de club al een vervanger op het oog te hebben. Volgens het Spaanse Relevo wil de club dan Julen Lopetegui aanstellen.

Intern zouden er twijfels zijn over de capaciteiten van Ten Hag, waardoor al wordt gekeken naar een vervanger. Waar eerder de namen van Zinedine Zidane, Roberto De Zerbi en Graham Potter voorbij kwamen, lijkt nu Lopetegui topkandidaat bij een ontslag van Ten Hag. De Spaanse coach was eerder werkzaam bij Real Madrid, de Spaanse nationale ploeg, Wolverhampton Wanderers en Sevilla.

Band met spelers

Wat United een belangrijk pluspunt vindt dat pleit voor Lopetegui, is dat de Spaanse coach al een sterke band heeft met verschillende spelers. Onder andere Sergio Reguillón, Casemiro en Raphaël Varane speelden eerder al onder de coach en konden het toen goed met hem vinden. Voor alsnog is het eerst nog afwachten of United Ten Hag überhaupt ontslaat.