Vervelende avond voor Brazilië: verliespartij en vrees voor zware blessure Neymar
i

Getty Images

Vervelende avond voor Brazilië: verliespartij en vrees voor zware blessure Neymar

Jeroen Rooseboom • 13:18, 18-10-2023 / Laatste Update: 15:56, 07-01-2024

Brazilië vreest voor een zware blessure van Neymar. De aanvaller van Al-Hilal schreeuwde het uit van de pijn in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Uruguay die met 2-0 werd verloren.

Vlak voor rust greep de superster naar zijn knie. Foute boel, zo was wel duidelijk. De voormalig speler van onder meer FC Barcelona en Paris Saint-Germain moest per brancard het veld af en na afloop waren beelden te zien hoe hij op krukken en met een volledig ingepakt been het stadion verliet.

Geen goede voortekenen

De Braziliaanse arts Rodrigo Lasmar wilde nog niet spreken van een ernstige blessure volgens het Algemeen Dagblad, hoewel de voortekenen er niet goed uitzagen: "Het kan een verstuiking van de knie zijn, maar de komende 24 uur worden heel belangrijk. Dan zien we hoe de knie gaat reageren en of er een zwelling zal optreden. Het is te vroeg om te spreken over een kruisbandblessure."

Eerste verlies in 22 jaar

Brazilië kwam vorige week al niet verder dan 1-1 tegen Venezuela en ook nu moesten de Goddelijke Kanaries, naast het wegvallen van Neymar, een teleurstelling slikken. Voor het eerst in 22 jaar tijd werd er verloren van Uruguay. In Montevideo werd het 2-0 voor de thuisploeg.

Liverpool-aanvaller Darwin Núñez opende in de 42ste minuut met een kopbal de score en was in de 77ste minuut de aangever bij een doelpunt van Nicolás de la Cruz.