Vervolg van Huis van Oranje in Johan Cruijff ArenA op de tocht door lage opkomst
i

ANP

Vervolg van Huis van Oranje in Johan Cruijff ArenA op de tocht door lage opkomst

admin • 12:49, 29-11-2022 / Laatste Update: 09:01, 08-01-2024

Het is zeer de vraag of de KNVB opnieuw een Huis van Oranje gaat organiseren als Oranje de 8e finales van het WK weet te bereiken. De plannen lagen er al wel, maar de voetbalbond wil eerst afwachten hoe het evenement tijdens de 3e groepswedstrijd tegen Qatar verloopt.

Het evenement in de Johan Cruijff ArenA is nieuw. Tijdens de wedstrijd is het mogelijk om met veel medesupporters naar de wedstrijd te kijken. Het kijken van voetbal wordt gecombineerd met optredens van verschillende artiesten, echter loopt het nog niet storm. Het is daarom de vraag of de voetbalbond bij een duel in de knock-outfase opnieuw een poging wil wagen.

Verschillende redenen voor lage opkomst

Volgens KNVB-woordvoerder Daan Schippers waren er bij de wedstrijd tegen Ecuador ongeveer 30.000 mensen. "Het was een mooi feestje, maar we hadden wel gemikt op een vol stadion." Volgens Schippers zijn er meerdere redenen waarom het stadion niet vol zit.

"De tijd van het jaar is ongewoon. De mensen zijn gewend om gezamenlijk toernooivoetbal te kijken in de zomermaanden. Nu zitten we vlak voor de feestdagen en zijn we bezig met Sinterklaas en kerst. Ook de aanvangstijden zijn niet ideaal. De wedstrijd tegen Qatar is bijvoorbeeld op dinsdagmiddag om 16.00 uur. Heel veel mensen zitten dan met werk of school. Dit zijn allemaal zaken waardoor we niet hoger dan 30.000 mensen komen."