Vet! 'Vincent Kompany keert als trainer terug in Engeland'
i

BELGA

Vet! 'Vincent Kompany keert als trainer terug in Engeland'

Brian Vesseur • 21:26, 25-05-2022 / Laatste Update: 01:19, 12-12-2023

Vincent Kompany is nog altijd pas 36 jaar, maar was de afgelopen 3 seizoenen al actief als trainer van Anderlecht. Zijn tijdperk in België komt tot een einde, want de oud-topverdediger gaat naar Engeland! De legende van Manchester City lijkt de nieuwe trainer van Burnley te worden.

Hij zal niet in de Premier League actief worden, want Burnley degradeerde afgelopen zondag uit de Premier League. Kompany wordt dus een Championship-trainer.

Kompany hield stand bij Anderlecht

Kompany begon in de zomer van 2019 zijn trainersloopbaan bij Anderlecht. Bij de club uit Brussel was hij als zeer talentvolle verdediger ook zijn profloopbaan begonnen in 2003. Na drie seizoenen bij HSV kwam Kompany in 2008 bij Manchester City. Na de vierde landstitel als aanvoerder sloot Kompany in 2019 zijn spelersloopbaan af, om vervolgens terug te keren naar zijn thuisland. 

Kompany kende een zeer lastig begin bij Anderlecht en al snel werd geroepen om zijn ontslag, maar hij hield het uiteindelijk 3 seizoenen vol bij de Belgische recordkampioen. In al die seizoenen werd Club Brugge kampioen van de Jupiler Pro League. Kompany was 92 wedstrijden de baas van de club uit Brussel. Hij won 42 keer, speelde 32 keer gelijk en verloor 18 wedstrijden.