Veteraan Slijngard na 5,5 jaar en 9 prijzen (!) weg uit Litouwen: 'Alles meegemaakt hier'

Trevor Wagener • 18:17, 16-01-2021 / Laatste Update: 05:10, 07-01-2024

Donovan Slijngard verlaat Litouwen na 5,5 jaar. De voormalig back van onder meer Ajax, Groningen vooral Sparta pakte onder meer 9 prijzen met topclub Zalgiris FK. "Ik heb hier alles meegemaakt", zei hij in de podcast WereldPod.

Op Instagram maakte de 33-jarige linksback dat hij het Litouwese Zalgiris FK achter zich laat. Tegen WereldPod ging de oud-speler van ook SC Cambuur eerder al in op zijn toekomstige vertrek.

Op te halen

"We gaan in januari kijken, want mijn contract loopt af. Na dit zware jaar moet ik wel even goed nadenken of ik dit nog wil", doelde hij op de huidige gekke tijd waarin we leven. "Ik heb mijn gezin bijna niet gezien dit jaar. Ik heb hier alles meegemaakt en 9 prijzen gepakt. We gaan gewoon kijken wat er gaat gebeuren."

En een eventuele terugkeer naar Nederland dan? "Ik weet dat het in Nederland ook niet makkelijk is om iets goeds te vinden." Dat de back al aan de oude kant is, ervoer hij dat zelf tot nu toe nog niet zo. "Ik voel zelf nog niet echt die ouderdom. Ik speel alles en heb nooit erge blessures meegemaakt. Ik voel me fit."