VFB Stuttgart geeft RB Leipzig bij afwezigheid Xavi Simons pak slaag, Bayern München wint nipt

VFB Stuttgart geeft RB Leipzig bij afwezigheid Xavi Simons pak slaag, Bayern München wint nipt

17:55, 27-01-2024 / Laatste Update: 17:58, 27-01-2024

Het was een doelpuntrijke middag in de Bundesliga zaterdag. In de strijd om de derde plaats won VFB Stuttgart in eigen huis met liefst 5-2 van RB Leipzig. Nummer twee Bayern München maakte het spannend bij FC Augsburg, maar pakte toch de drie punten: 2-3.

Xavi Simons is dit seizoen een belangrijke schakel voor RB Leipzig en dat werd zaterdag wel duidelijk. De Nederlander was namelijk geschorst en zonder hem ging het Leipzig niet goed af. Al na een half uur stond Stuttgart, zonder de geblesseerde clubtopscorer Serhou Guirassy, op 2-0 door goals van Enzo Millot en Deniz Undav. Benjamin Sesko deed wat terug en in de rust zal Leipzig dan ook nog hoop hebben gehad op een goed resultaat.

Jamie Leweling bracht de marge weer op twee, maar voormalig Vitesse-spits Loïs Openda zorgde ook snel voor de aansluitingstreffer. Undav bezorgde Stuttgart toch een ruime zege door met twee goals zijn hattrick te voltooien.

Moeizame zege Bayern

Bayern München moest op bezoek bij FC Augsburg en moest winnen om in het spoor van koploper Bayer Leverkusen te blijven. De nummer twee had het lastig, maar toch was het bij rust 0-2 door goals van de 19-jarige Aleksandr Pavlovic en Alphonso Davies. Ermedin Demirovic deed wat terug, maar via Harry Kane liep Bayern weer uit naar een marge van twee. 

In de slotfase was Bayern nog heel slordig en dat leverde Augsburg nog twee strafschoppen op. Sven Michel miste de eerste en Demirovic schoot de tweede wel raak. Die 2-3 viel pas in de vierde minuut van de blessuretijd en dus zat er niet meer in voor de thuisploeg.