🎥 | Mannen van Vandaag Inside over Louis van Gaal: 'Soms een lul, tegelijk vermakelijk'

Trevor Wagener • 01:31, 14-06-2022 / Laatste Update: 18:34, 08-01-2024

Louis van Gaal, 'you love him or you dislike him'. Dat weten ze aan tafel van televisieprogramma Vandaag Inside ook. Johan Derksen, René van der Gijp en Wim Kieft bespraken de uitspraken van de bondscoach en zijn relatie met de media.

"Ik denk dat hij een geweldige coach is, ook voor die spelers", aldus Kieft. "Dat merk je ook wel. Alleen, is het vervelend dat iedere journalist hem al die vragen over van alles stelt. Over politiek, over dit... hij (Van Gaal) is té ijdel en geeft overal antwoord op en zijn mening over."

VI over Van Gaal

De heren lachten vervolgens om enkele momenten op de voorbije persconferenties. Derksen gaf toe zich af en toe te ergeren aan Van Gaal. "Maar ergens is het ook vermakelijk. Dalijk komt die dooie (Ronald) Koeman weer terug, die heeft nooit wat te melden."

Ook gingen de mannen gekscherend in op de toekomst. "Die Van Gaal he", begon Gijp. "Die vindt het niet gek als hij wereldkampioen wordt met Nederland", waarna de aanwezigen lachten. "Hij kan alleen maar over zichzelf praten, terwijl Koeman nooit iets zegt", aldus Derksen.